piątek, 7 grudnia 2012

Carppacio

Hoł hoł hoł - jak to mówi Święty Mikołaj ! :)

Dzisiaj mam dla was przepis na Carppacio. Jest to włoskie danie. Podaje się je przeważnie jako przystawkę. Przygotowywane jest z surowego mięsa, co może nie brzmieć zachęcająco. Ale smakuje naprawdę nieźle.

Potrzebne będzie:
  • surowa wołowina pokrojona w cieniutkie plasterki (w sklepach można spotkać nawet już pokrojoną)
  • oliwa z oliwek
  • cytryna
  • starty parmezan 
  • pieczarki
  • oliwki
  • rukola 
  • tabasco
  • pomidory


Talerz polewamy oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Na talerz kładziemy pokrojone mięso. Pieczarki obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Kroimy pomidora w plasterki. Wszystkie składniki kładziemy na mięso.
Ja akurat dałam takie, ale to zależy od tego kto co lubi. Złożone już danie polewamy lekko oliwą i tabasco. Gotowe carppacio można podawać z bułką.

 Smacznego !

xoxo.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz