Dzisiaj mam dla was przepis na Carppacio. Jest to włoskie danie. Podaje się je przeważnie jako przystawkę. Przygotowywane jest z surowego mięsa, co może nie brzmieć zachęcająco. Ale smakuje naprawdę nieźle.
Potrzebne będzie:
- surowa wołowina pokrojona w cieniutkie plasterki (w sklepach można spotkać nawet już pokrojoną)
- oliwa z oliwek
- cytryna
- starty parmezan
- pieczarki
- oliwki
- rukola
- tabasco
- pomidory
Talerz polewamy oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Na talerz kładziemy pokrojone mięso. Pieczarki obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Kroimy pomidora w plasterki. Wszystkie składniki kładziemy na mięso.
Ja akurat dałam takie, ale to zależy od tego kto co lubi. Złożone już danie polewamy lekko oliwą i tabasco. Gotowe carppacio można podawać z bułką.
Smacznego !
xoxo.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz